Anunțuri ADL-ANMB

Programului de Internship al Guvernului Romaniei

Programului de Internship al Guvernului Romaniei

de către ADL Anunturi-
Număr de răspunsuri: 0

Va aducem in atentie lansarea celei de-a sasea editie a Programului Oficial de Internship al Guvernului Romaniei, ce ofera studentilor si tinerilor oportunitatea de a participa in programe de internship in cadrul structurilor Guvernului Romaniei, al ministerelor, al institutiilor si al autoritatilor publice din Romania.

Editia din acest an se va desfasura in perioada 16 iulie — 14 septembrie, sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918 si va include un numar de 200 locuri disponibile in institutiile mai sus mentionate.

Programul este destinat tinerilor romani cu varsta maxima de 25 de ani la inceperea stagiului de practica, studenti sau absolventi ai unei universitati din Romania, ori din afara tarii. Înscrierile se fac online, pana la 14 mai 2018, iar formularul de inscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/register

Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor posibilitatea de a se acorda cu modul de lucru al administratiei publice centrale si de a se implica in proiecte ce le vor oferi oportunitatea de a pune in practica cunostintele dobandite in cursul anilor de studiu. De asemenea, stagiarii vor participa la discutii si intalniri de lucru cu ministri, secretari de stat, specialisti in diferite domenii de competenta, precum si la training-uri si workshop-uri tematice.

Pe perioada stagiului de practica, internii vor beneficia de o bursa lunara de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului Romaniei si, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Calendarul de organizare si desfasurare a editiei 2018 a Programului de internship este structurat astfel:

  • 19 aprilie - 14 mai: depunerea candidaturilor online;
  • 14 mai - 3 iunie: evaluarea candidaturilor;
  • 4 iunie - 22 iunie: interviuri online;
  • 29 iunie: anuntarea rezultatelor;
  • 16 iulie: deschiderea Programului de Internship;
  • 14 septembrie: inchiderea Programului de Internship.

Mai multe detalii privind modul de desfasurare al acestui program pot fi obtinute la urmatoarele date de contact: