Anunțuri ADL-ANMB

Concursul pentru studenţi "Open State. Perspective de evoluţie ale României pentru extinderea guvernării deschise"

Concursul pentru studenţi "Open State. Perspective de evoluţie ale României pentru extinderea guvernării deschise"

de către ADL Anunturi-
Număr de răspunsuri: 0

Guvernul României organizează, în regim online, concursul "Open State. Perspective de evoluție ale României pentru extinderea guvernării deschise". În competiție se pot înscrie studenți, indiferent de ciclul de studiu.

Participarea la concurs constă în elaborarea unui eseu de 3-5 pagini (exceptând coperta de pe prima pagina si bibliografia) în care participantul să-şi exprime opinia/viziunea referitoare la măsurile adoptate la nivel statal pentru îmbunatățirea inițiativei civice în rândul cetățenilor şi creșterea gradului lor de implicare pentru politici de interes comun.

Eseurile trebuie redactate pe format A4, cu font Times New Roman, dimensiunea de 12 pt, distanța dintre rânduri de 1,5. Prima pagina va include titlul, numele autorului, facultatea, universitatea si anul de studii. La finalul eseului vor fi atașate bibliografia și sursele de informare utilizate.

Se solicita fundamentarea eseului pe date oficiale si resurse bibliografice citate corespunzător, respectându-se normele de etica academica si drepturile de autor.

Eseul va fi transmis la adresa robert.lazaroui@gov.ro până la data de 24 aprilie 2020, insotit datele de contact ale autorului si de o declarație pe propria răspundere (ca lucrarea este originala, nepublicata anterior și este de acord cu înscrierea ei în concurs).

Eseurile transmise vor fi evaluate de către Secretariatul General al Guvernului, iar cele mai bune vor fi selectate și prezentate de către autori în cadrul webinarului ce va avea loc în data de 4 mai 2020, iar aceștia vor primi o diplomă de participare din partea Guvernului României.