Anunțuri ADL-ANMB

Competiții si evenimente internaționale dedicate studenților

Competiții si evenimente internaționale dedicate studenților

de către ADL Anunturi-
Număr de răspunsuri: 0

Fundația Rockefeller și Academia Acumen au lansat o competiție adresată studenților privind inovarea socială

Acumen, cu sprijinul Fundației Rockefeller, își propune să adune studenții inovatori pentru a rezolva problemele asociate sărăciei printr-o platformă de provocare globală. Prin intermediul acesteia, echipe de studenți din întreaga lume se reunesc pentru a explora domeniile care oferă oportunități, a dezvolta idei și a se pregăti pentru finanțare și mentorat.

Participanți trebuie să dezvolte o soluție inovatoare la o problemă asociată sărăciei și să o sprijine pentru a avea șansa de a câștiga până la 20.000 USD. În plus, pot câștiga o invitație la o comunitate de antreprenori și investitori care îi pot ajuta să transforme ideea într-o afacere de succes. Înscrierile se fac până la data de 15 octombrie 2019.

În cadrul competiției poate participa orice echipă formată din două sau mai multe persoane. Cel puțin un membru al echipei trebuie să fie înscris activ într-o instituție de învățământ superior.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa https://www.fonduri-structurale.ro/stiri/22677/fundatia-rockefeller-si-academia-acumen-au-lansat-o-competitie-adresata-studentilor-privind-inovarea-sociala

 

European Youth Event (Evenimentul Tineretului European), Strasbourg, 29-30 mai 2020

Vă informăm cu privire la cea de-a patra ediție a European Youth Event (Evenimentul Tineretului European) care va avea loc în perioada 29-30 mai 2020, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg.

Evenimentul este dedicat tinerilor între 16 și 30 de ani și are loc o dată la doi ani, reprezentând o oportunitate unică pentru tineri de a se întâlni, de a face cunoscute ideile lor privind viitorul Europei. În urma evenimentului, ideile și preocupările tinerilor sunt prezentate într-un raport distribuit tuturor membrilor Parlamentului European.

Mai multe informații cu privire la evenimentul menționat sunt disponibile la următoarea pagină: http://www.europarl.europa.eu/european-youth-event/en/eye2020.

Persoanele care doresc să participe la acest eveniment trebuie să se organizeze în grupuri de minim 10 persoane. Înregistrarea se poate realiza, începând cu luna ianuarie 2020.

Participarea la eveniment este gratuită, însă cheltuielile legate de transport și cazare sunt suportate de către participanți. Cu toate acestea, venind în sprijinul tinerilor, organizatorii pot oferi o contribuție financiară, în anumite condiții. O astfel de contribuție financiară, poate fi solicitată până la data de 15 octombrie 2019, accesând pagina https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/omg_eye2020.

 

Cei interesați, pentru sfaturi și îndrumare, se pot adresa Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră – ANMB, prin email la adresa ccoc@anmb.ro sau direct la Ș.L.dr.ing. Alexandru Cotorcea.